Kertfenntartás

A kert egy élő, azonban megtervezett rendszer, melynek kordában tartásához folyamatos emberi beavatkozás szükséges.

Ezt a folyamatos beavatkozást nevezzük kertfenntartásnak.
A fenntartási munkák intenzitásuk szerint lehetnek extenzívek valamint intenzívek. Az extenzív fenntartást igénylő területek többnyire nagyobb kiterjedésűek, nem igényelnek folyamatos öntözést valamint igénytelenebb (magasabb tűrőképességű) növények jellemzik. A másik csoport pedig az intenzív fenntartást igénylő területek, ahol folyamatos fenntartásra van szükség valamint szakképzett munkaerőre. A magánkertek túlnyomó többsége az intenzív fenntartásúak közé tartozik.
Általános és speciális fenntartási munkák
Kertfenntartás két részre bontható,így megkülönböztetünk általános és speciális fenntartási munkákat. Az általános munkák közé sorolható az öntözés (ezt sok esetben már automata öntözőrendszer végzi, akkor annak beállítása), a növényvédelem, a gyomlálás, a növények pótlása valamint a tápanyag utánpótlás.
A speciális fenntartási munkák közé azok sorolhatók, melyeket csak bizonyos növényegyütteseken,növénycsoportokon végezzük. Ilyen feladatok a gyümölcs és más egyéb fák és cserjék metszése, a sövények nyírása, fák kivágása, a gyepszellőztetés valamint a fűnyírás.
Gyümölcsfák, kerti növények metszése
Fűfelületek kezelése
Növényvédelem
Fakivágás

Információ

Az oldalon található cikkek célja az oldalt látogatók és a téma iránt érdeklődők ismereteinek bővítése. Ezek a tartalmak a forrás megjelölése mellett szabadon másolhatók, felhasználhatók.

Az ANGYALKERT csapata