Kertépítés

a felméréstől a kivitelezésig

A kert felmérése

Egy előre egyeztetett időpontban felkeressük önt, közösen bejárjuk a területet, és közben megbeszéljük a kívánt igényeket (burkolatok helye, növényágyások, kerti szegély stb.), majd elvégezzük a szükséges méréseket. Átbeszéljük a szükséges növényeket, vagy ha még nincs elképzelés javaslatot teszünk. Ezek alapján elkészítjük a kertépítési árajánlatot, ami tételesen tartalmazza a kertben elvégzendő munkafolyamatokat, annak árát, különszedve az anyagköltséget és munkadíjat. Ha az árajánlat elnyerte tetszését, akkor igény szerint készítünk kerttervet.

A terület előkészítése
Miért kell a gyomirtást végezni? Mi ennek a menete?
Tereprendezés/földmunka, vakondháló
Mi az a tereprendezés és mire kell törekedni?
Mikor és miért van szükség minőségi termőföld hozatalra?
Kerti építmények kialakítása
Támfal/sziklakert

A tereprendezés során kialakított rézsűknél, ahol szükséges ekkor alakítjuk ki a támfalat vagy a sziklakertet. Támfalra akkor van szükség, ha a területen hirtelen nagy a szintkülönbség és így sok kihasználhatatlan felület alakulna ki. Ilyenkor többnyire fa illetve szikla elemeket használunk. Olyan területen ahol lankásabb a rézsűs rész, ott javasolt sziklakert kialakítása (Sziklakert építéséhez általában édesvízi mészkövet használunk).

Gyepszegély
Növénytelepítés
Mire jó a fenyőkéreg (mulcs)?
Fűfelületek
Füvesítés
Gyepszőnyeg

Információ

Az oldalon található cikkek célja az oldalt látogatók és a téma iránt érdeklődők ismereteinek bővítése. Ezek a tartalmak a forrás megjelölése mellett szabadon másolhatók, felhasználhatók.

Az ANGYALKERT csapata